ΣΥΝΤΑΓΕΣ με Sophie ‘s Lemonade
Η αναλογία αραίωσης είναι 1:5 και συνίσταται η προσθήκη ανθρακούχου νερού που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη γεύση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ με Sophie ‘s Lemonade
Η αναλογία αραίωσης είναι 1:5 και συνίσταται η προσθήκη ανθρακούχου νερού που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη γεύση
Για να αποκομίζετε το μέγιστο όφελος από τα λεμόνια, χωρίς να ανησυχήστε για τυχών χημικά πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία τροφίμων, καλό είναι να χρησιμοποιείτε βιολογικά λεμόνια. Εναλλακτικά, μπορείτε να πλένετε προσεκτικά τη φλούδα πριν την χρήση.
Τα λεμόνια έχουν μερικές εκπληκτικές ιδιότητες και είναι ένα απαραίτητο τρόφιμο σε κάθε κουζίνα. Αποτελούν ένα πολύ υγιεινό, θρεπτικο φρούτο με θεραπευτική δράση στον οργανισμό μας.
Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την καταπολέμηση των κρυολογημάτων και την αντιφλεγμονώδη της δράση. Ενώ διαθέτει επίσης και σημαντικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Περιέχει ουσίες ωφέλιμες για την υγεία σας, όπως σιτρονέλα και φελλανδρένιο.
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, κιτρικό, μηλικό και μυρμηγκικό οξύ, εσπεριδίνη και πηκτίνη.
Η φλούδα περιέχει σαλβεστρόλη Q40 και λιμονένιο, δυο βαασικά συστατικά που δρουν ενάντια στα καρκινικά κύτταρα, ειδικά του στήθους, του παχέος εντέρου και του δέρματος.
Η φλούδα λεμονιού περιέχει υψηλή συγκέντρωση σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή, που καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και την υπέρταση.
Περιέχει ασβέστιο και άλλα βασικά μεταλλικά στοιχεία.
Χάρη στην περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά προστατεύει και αποσυμφορεί το συκώτι, εξαλείφοντας τοξίνες και του ρύπους που ενοχοποιούνται για διάφορα προβλήματα υγείας.
Ο χυμός του λεμονιού όπως και η φλούδα του, διαθέτει αλκαλοποιητικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη ρύθμιση του pH του σώματος.
Χάρη στην περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C, συνιστάται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη κρυολογημάτων, γρίπης και λοιμώξεων.
Βιβλιογραφία
Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and Medicinal Properties of Lemon (Citrus Limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine.
Gorinstein, S., Martín-Belloso, O., Park, Y. S., Haruenkit, R., Lojek, A., Íž, M., … Trakhtenberg, S. (2001). Comparison of some biochemical characteristics of different citrus fruits. Food Chemistry.
https://meygeia.gr/therapeftiki-dinami-tis-floudas-lemoniou/
https://meygeia.gr/iamatikes-idiotites-kai-tis-therapeies-pou-kryvontai-sta-lemonia/
To super food που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας
Το λιμονένιο είναι βασικό συστατικό του αιθέριου ελαίου που προκύπτει από την φλούδα του λεμονιού αλλά και άλλων εσπεριδοειδών.
Τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες εδώ και αιώνες. Εκτός από το πλούσιο άρωμα που προσφέρουν στην μαγειρική, έχουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό εξαιτίας της αντί-αγχολυτικής , αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδης τους δράσης.
Σε επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί, έχει διαπιστωθεί πως το λιμονένιο μειώνει τις φλεγμονές. Οι φλεγμονές είναι ένας τρόπος άμυνας του οργανισμού ,που όταν όμως γίνονται μακροχρόνιες, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Γι αυτό και είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, οποιοδήποτε είδος φλεγμονής όσο το δυνατόν καλύτερα.
Σε μια άλλη μελέτη , αρουραίοι με ελκώδη κολίτιδα (μια ακόμη ασθένεια που χαρακτηρίζεται ως φλεγμονή ) η θεραπεία με λιμονένιο μείωσε σημαντικά τη φλεγμονή και τη βλάβη του παχέος εντέρου, καθώς και τους φλεγμονώδεις δείκτες. Το λιμονένιο έχει επίσης να επιδείξει σημαντικά αντιοξειδωτικά αποτελέσματα.