Blog

Τα ανεκτίμητα οφέλη του λεμονιού

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Τα ανεκτίμητα οφέλη του λεμονιού

Για να αποκομίζετε το μέγιστο όφελος από τα λεμόνια, χωρίς να ανησυχήστε για τυχών χημικά πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία τροφίμων, καλό είναι να χρησιμοποιείτε βιολογικά λεμόνια. Εναλλακτικά, μπορείτε να πλένετε προσεκτικά τη φλούδα πριν την χρήση.

Τα λεμόνια έχουν μερικές εκπληκτικές ιδιότητες και είναι ένα απαραίτητο τρόφιμο σε κάθε κουζίνα. Αποτελούν ένα πολύ υγιεινό, θρεπτικο φρούτο με θεραπευτική δράση στον οργανισμό μας.

Ενίσχυση το ανοσοποιητικού

Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την καταπολέμηση των κρυολογημάτων και την αντιφλεγμονώδη της δράση. Ενώ διαθέτει επίσης και σημαντικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Τα οφέλη της φλούδας λεμονιού

  • Περιέχει ουσίες ωφέλιμες για την υγεία σας, όπως σιτρονέλα και φελλανδρένιο.

  • Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, κιτρικό, μηλικό και μυρμηγκικό οξύ, εσπεριδίνη και πηκτίνη.

  • Η φλούδα περιέχει σαλβεστρόλη Q40 και λιμονένιο, δυο βαασικά συστατικά που δρουν ενάντια στα καρκινικά κύτταρα, ειδικά του στήθους, του παχέος εντέρου και του δέρματος.

  • Η φλούδα λεμονιού περιέχει υψηλή συγκέντρωση σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή, που καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και την υπέρταση.

  • Περιέχει ασβέστιο και άλλα βασικά μεταλλικά στοιχεία.

  • Χάρη στην περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά προστατεύει και αποσυμφορεί το συκώτι, εξαλείφοντας τοξίνες και του ρύπους που ενοχοποιούνται για διάφορα προβλήματα υγείας.

  • Ο χυμός του λεμονιού όπως και η φλούδα του, διαθέτει αλκαλοποιητικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη ρύθμιση του pH του σώματος.

  • Χάρη στην περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C, συνιστάται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη κρυολογημάτων, γρίπης και λοιμώξεων.

 

Βιβλιογραφία

Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and Medicinal Properties of Lemon (Citrus Limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine.

Gorinstein, S., Martín-Belloso, O., Park, Y. S., Haruenkit, R., Lojek, A., Íž, M., … Trakhtenberg, S. (2001). Comparison of some biochemical characteristics of different citrus fruits. Food Chemistry.

https://meygeia.gr/therapeftiki-dinami-tis-floudas-lemoniou/

https://meygeia.gr/iamatikes-idiotites-kai-tis-therapeies-pou-kryvontai-sta-lemonia/